Közélet

Hegyes kerítéssel tartják távol az embereket a Szabadság híd megmászásától

Az Instagramon futottunk bele egy képbe, amin az látható, hogy a Szabadság hídra valaki egy olyan szerkezetet helyezett, ami kerítésként megakadályozza, hogy bárki felmásszon rá.

A híd egyébként mostanában azért népszerű, mert a dél-budai villamosmegállók átépítése miatt június közepén lezárták az autó- és villamosforgalom elől, így a gyalogosok és bringások vették birtokba. Számos programot szerveztek a hídra, volt itt jóga, salsa és piknik is, a véges kapacitás és az adrenalinszint-növelés miatt azonban többen felmásztak a hídra. Emiatt később táblák is kikerültek a két hídfőhöz, amiben arra kérik az arra járókat, ne tegyenek így – valószínűleg ezt is néhányan figyelmen kívül hagyták, emiatt került ki a tákolmány.

Kérjük, ne másszon fel a főpolgármesterre! Valódi emberi hülyeséggel a vélt emberi hülyeség ellen: eredeti színre fújt praktikeres zártszelvénnyel világörökségi környezetben

– írta a posztoló a kép alá, amit itt meg is nézhettek:

És igaz, a hídra tényleg nem szabad felmászni, de aki ezek után kedvet kap, kétszer akkora veszélynek teszi ki magát a hegyes nyársaknak köszönhetően. Kérdéseinkkel megkerestük a Rendőrséget és Budapest Főváros Önkormányzatát, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket!

Fejléckép: 24.hu / Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik