Közélet

De hogy kerülnek tevék a VII. kerületbe?!

A PontBudapest oldalán futottunk bele egy kedves gesztusba: egy hetedik kerületi lakos, János sokszor gondolt arra, milyen jó lenne, ha a szemközti tűzfalakra tevéket festenének. Nyaralásából visszatérve meglepetés érte: a szomszéd házaspár ugyanis magánakciózott egyet, amíg ő távol volt és három állat sziluettjével pingálta ki a falat.

Az oromzat egyébként háromszög alakú volt, emiatt a felkelő és lemenő napnál Jánosnak mindig a piramisok ugrottak be. A blog felhívja a figyelmet arra, hogy ez a városképjavító kreatív tevékenység nem egyedülálló a fővárosban: Belső-Erzsébetváros és a város nagy része számos olyan épített felülettel rendelkezik, amit a fenntartó elhanyagol.

Ilyenek az önkormányzati tulajdonban lévő, nem bérbe adott ingatlanok kirakatai, a parlagon hagyott, kiégett zöldfelületek, a bulinegyed összevizelt, másnap kiszáradt vízerekre hasonlító, bűzölgő, párolgó járdái vagy a Közútfenntartó által kijavítatlan kátyúk, töredezett útfelületek és járdák

– írják, majd hozzáteszik, emiatt nem is csoda, hogy egyre több gerillaakció bukkant fel mostanában. Ezek egy részének eredménye is van (augusztus elején például civilek kezdték el befoltozni a Millenáris kerékpárpályájának foltjait, aminek hatására a Nemzeti Sportközpontok intézménye átvette a javítás folytatását), másokra viszont ferde szemmel néznek. Utóbbiak közé tartozik például a Nagyar Kétfarkú Kutya Párt, akik fillérekből tettek használhatóvá egy buszmegállót és kezdték el lefesteni a töredezett járdákat városszerte – utóbbi miatt büntetőeljárás is indult ellenük.

Munka közben | Forrás: budapest.reblog.hu
Munka közben | Forrás: budapest.reblog.hu

Fejléckép: budapest.reblog.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik