Közélet

Stadion vagy pihenőpark? Most te is beleszólhatsz, mi épüljön a Gellért-hegyen

A Miniszterelnökség 40 millió forinos összdíjazású kreatív ötletpályázatot hirdetett a Gellért-hegy megújítására.

Az MTI híre szerint a Miniszterelnökség nyílt, kreatív ötletpályázatot hirdetett a Gellért-hegy megújítására. A negyvenmillió forintos összdíjazású projekt célja „olyan alternatíva kidolgozása a Gellért-hegy revitalizációjára, ami építészeti, tájépítészeti, közlekedési, képzőművészeti eszközök használatával új tartalommal tölti meg a helyszínt, az épített és természeti környezet értékeinek megőrzése, a világörökségi cím, a műemléki védelem és a szellemi, szakrális tartalom figyelembe vétele mellett” – írják a pályázat ismertetőjében.

A Lechner Tudásközpont tájékoztatása szerint a „széles körű alkotói szabadságot biztosító” pályázat legfontosabb törekvése, hogy eldöntsék végre, mihez kezdjenek a Citadellával. A pályázóktól olyan ötleteket várnak, amelyek „megvalósítható, fenntartható módon válaszolnak a Gellérthegy jelenlegi rendezetlen körülményeire, hogy a helyszín vonzó környezetalakítással, releváns területhasználattal képes legyen nemcsak a turisták, hanem a város lakóinak igényeit is kielégíteni”.

A pályaművek postára adásának határideje október 3. A legnagyobb elérhető díjösszeg nyolcmillió forint; a jelentkezők fejenként egy munkával pályázhatnak.

Mi épüljön a Gellért-hegyre?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik