Közélet

Kell: az ernyő, ami szól, ha esni fog

Egy francia startup feltalálta az okosernyőt, ami előre jelez, ha csapadék várható, sőt akkor is figyelmeztet, ha elhagytad.

Ugye veled is előfordult már, hogy akkor hagytad otthon az esernyődet, amikor a legnagyobb szükséged lett volna rá – vagy éppen fordítva, teljesen feleslegesen hurcoltad magaddal egész nap a ragyogó napsütésben.

Ha igen, akkor neked készült a francia Wezzoo okosesernyője, az Oombrella, amely beépített szenzorainak köszönhetően előre jelzi, ha csapadék várható, ráadásul elveszíteni sem tudod, mert azonnal rád szól, ha ottfelejted valahol.

Fotó: Wezzoo
Rád szól, ha elhagyod (Fotó: Wezzoo)

A Mashable cikke szerint az ernyő nyelébe high-tech meteorológiai érzékelőket építettek, amelyek a hőmérséklet, a páratartalom, a légnyomás és a napsütés változásait is érzékelik.

Az eszköz egy okostelefon-alkalmazáson keresztül riaszt minket, ha esőre áll az idő, és arról is értesítést küld, ha negyven méternél messzebb csámborgunk tőle. Emellett a mozgásunkat is nyomon követi, folyamatosan naplózza az egyes helyekhez kötött időjárási körülményeket, és a többi Oombrella-tulajdonost is megtalálhatjuk a segítségével.

Fotó: Wezzoo
Az ernyő okostelefonon üzen, ha esőre áll az idő (Fotó: Wezzoo)

Magát az ernyőt egy speciális színjátszó anyagból készítették, amely víz-, szél- és UV-sugárzás álló. A spéci vásznat erős kevlár bordák rögzítik, amelyek a gyártó szerint a viharos szélnek, az esőnek, a havazásnak és a jégesőnek is ellenállnak.

Az Oombrellát a cég Indiegogo-oldalán rendelheted meg 64 euróért (cca. 20 300 forintért).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik