Közélet

Emberségből jeles: Emléktáblát kapott egy hajléktalan

Az megszokott, hogy híres emberekről vagy a kerület díszpolgárairól egy-egy táblával emlékeznek meg, azonban Albertfalván olyan történt, ami eddig kevésszer: egy hajléktalan kapott plakettet.

A Kisköre és a Karcag utca kereszteződésében található a tábla, ami a 2014-ben elhunyt Medák Albertnek állít emléket. Az ittlakunk.hu szerint sokan ismerték: akadt, aki látásból, mások az általa nyújtott segítség (például bevásárlás) miatt ismerhették.

Nap mint nap feltűnt a környéken. Húzta a jellegzetes kiskocsiját, szólt a zsebrádió a kezében és tette a dolgát. Jellegzetes, erős orgánuma, elmaradhatatlanná vált a környéken. Soha nem panaszkodott, bár a létformájából adódóan a betegség miatt megtehette volna.

– írja az oldal tudósítója, aki Medák párjától tudta meg, hogy az akkor még ötvenévesnél is fiatalabb férfi betegségben elhunyt.

Nem az első eset egyébként, hogy fedél nélküli embernek állítanak emléket: két évvel ezelőtt a Lövőház utcában kapott táblát Ábrahám Sándor azon a padon, ahol életének utolsó éveit töltötte.

(Fejléckép és forrás: ittlakunk.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik