Közélet

A BKK felkészült a szerda esti meccsre

Már két magyar meccset a hátunk mögött tudhatunk az idei Eb-n és bár a keddi után még váratlanul, szombaton viszont már kevesebb meglepetést okozva bénult meg a főváros közlekedése főleg a Nagykörút környékén. Kíváncsiak voltunk, hogyan menedzselte a Budapesti Közlekedési Központot szombat este, és arra is, mivel készülnek a szerdai mérkőzés idejére.

A levelünkre kapott válaszból nemcsak az derül ki, hogy szombaton a 26-os autóbusz a meccs előtt sűrítve, utána pedig rövidített útvonalon közlekedett, és hogy este 9 és 11 óra között a Jászai Mari tér és a Blaha Lujza tér között nem járt a Combino, de azt is, hogy

a BKK-hoz károkról nem érkezett bejelentés.

Az ekkora létszámmal járó eseményeknél egyébként a szervezet munkatársai megerősített szolgálattal folyamatosan figyelik a forgalmat a FUTÁR központjában és a helyszínen egyaránt. Azt is megtudtuk, hogy bár a tömeg kiszámíthatatlan reakciói nehézséget okoznak, a pillanatnyi döntések (forgalmi rendek alkalmazása, szükséges pótlások, illetve az utastájékoztatás megszervezése) mindig gyorsan és operatívan születnek, azok meghozásánál pedig az utasok és a forgalom biztonsága a legfontosabb.

Mi a helyzet a szerdával?

A szurkolói reakciók előzetes felmérése nem lehetséges, ezért a Portugália elleni mérkőzés előtt nincsenek tervezett menetrendi módosítások, de a BKK munkatársai (például a tartalék autóbuszok térségbe vezénylésével) felkészülnek az eddigiekhez hasonló megmozdulások kezelésére, az érintett járatok szükség szerinti sűrítésére. A Központ azt ajánlja, vagy a Facebook-oldalukon vagy a BKK Info oldalán tájékozódjon az, aki szerda este tömegközlekedne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik