Közélet

Hiába a támogatásmegvonás, a Fesztiválzenekar idén is megtartja zenés „toleranciaünnepét” a Hősök terén

A pénteki TérTáncKoncerten több mint ötszáz gyerek fog táncolni Fischer Iván és zenekara zenéjére.

Jó hír a Budapesti Fesztiválzenekar rajongóinak, hogy az idén újra megrendezik a tavaly nagy sikerrel bemutatkozott TérTáncKoncertet a Hősök terén. A június 3-án este hat órakor kezdődő koncerten több mint ötszáz, javarészt hátrányos helyzetű településekről érkező gyerek fog táncolni Stravinsky zenéjére. A gyerekek hónapok óta készülnek az eseményre.

Ez a kezdeményezés a toleranciáról szól, arról, hogy együtt táncolnak hátrányos és szerencsésebb környezetből érkező gyerekek a Fesztiválzenekar zenéjére. Nagy toleranciaünnep lesz

– mondta Fischer Iván karmester.

Fotó: Facebook/Budapesti Fesztiválzenekar
Fotó: Facebook/Budapesti Fesztiválzenekar

Ahogy arról a 24.hu is beszámolt, a fővárosi közgyűlés az idén minden előzmény nélkül kétszázmillió forinttal csökkentette a Fesztiválzenekar támogatását. Tarlós István ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a fővárosnak nem kötelessége támogatni a zenekart, majd a rá jellemző vaskos kijelentésektől sem mentes médiaháborúba bocsátkozott Fischerrel.

A Fesztiválzenekar a polgármester kijelentéseire válaszul május 7-én zenés flashmobot tartott a Vörösmarty téren. Az eseményen rengetegen tüntettek a világ egyik legjobb komolyzenei zenekara mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik