Videó

Ilyen lesz a Budapest és Bécs között hasító csodavonatban utazni

A látványtervek szerint a Hyperloop utastere valamivel jobban fog kinézni, mint a 3-as metró felújított szerelvényeié.

Ahogy arról korábban a 24.hu is beszámolt, néhány éven belül a világ legmodernebb vasútja épülhet meg Közép-Európában. Az Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítójának ötlete nyomán megvalósuló vákuumvonat, a Hyperloop megépítéséről néhány hónappal ezelőtt írt alá megállapodást a Hyperloop Transport Technologies (HTT) igazgatója és Vazíl Hudák szlovák gazdasági miniszter. A tervek szerint az 1220 km/h-val száguldó vákuumvasút nyolc perc alatt ér majd Bécsből Pozsonyba, onnan pedig újabb tíz perc alatt Budapestre.

Forrás: HTT
Forrás: HTT

Nagy kérdés, persze, hogy ki a fene akarna egy 1200-zal száguldó, két végén lehegesztett cső belsejében utazni?

A The Verge szerint a HTT erre a nem elhanyagolható problémára is talált megoldást. A cég a napokban egy Bécsben rendezett technológiai konferencián mutatta be azt, hogy hogyan fog kinézni a szerelvények belső tere.

Forrás: HTT
Forrás: HTT

Nyilván nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy valamivel jobban, mint a 3-as metró felújított szerelvényeié.

A Hyperloop-kapszulákat szupererős szénszálból, ún. „Vibrániumból” készítenék. A cég látványtervei és a fenti videó alapján az utasok kényelmes bőrülésekben ejtőzhetnek majd, amelyek fejtámlájába érintőkijelzőket is építenek.

Forrás: HTT
Forrás: HTT

Az ablakokat nagyméretű képernyőkkel helyettesítik majd, amelyeken a kocsik mellett elsuhanó táj szimulációját, illetve olyan információkat, lehet majd látni, mint az utazási sebesség, a hőmérséklet és az útvonal. A hírek szerint a HTT a müncheni Re’Flekt nevű céggel közösen fejlesztené ki az ehhez szükséges technológiát.

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik