Közélet

Kell-e nudista étterem Budapestre?

Júniusban nyílik a világ első „purista étterme” Londonban. Ön szerint jó lenne, ha nálunk is nyitnának egy ilyen helyet?

A Quartz híre szerint idén júniusban nyílik a világ első olyan pop-up étterme Londonban, ahol „a ruhaviselés opcionális” – vagyis akár anyaszült meztelenül is vacsorázhatnak a vendégek, ha úgy tartja a kedvük. A Bunyadi „purista étteremként” hirdeti magát; az étlapon jobbára organikus és paleo ételek fognak szerepelni.

A meztelen étkezde minden valószínűség szerint a brit főváros egyik legfelkapottabb helye lesz: még több mint egy hónap van hátra a nyitásig, de máris több mint harmincezren vannak a várólistájukon.

Igen, jól olvasta: egy hónappal a nyitás előtt harmincezren várnak arra, hogy egy szál szeméremben falatozhassanak végre egy paleo étteremben.

A tulajdonosok azt ígérik, hogy a vendégeik egy „Pangea-szerű világban” tölthetik majd az estéiket (bármit is jelenten ez). Laptopot, tabletet, mobiltelefont nem vihetnek magukkal és az elektromos világításról is le kell mondaniuk, hogy „az iparosodott világ modern csapdáitól mentes környezetben” pihenhessék ki magukat. Az étteremben kézzel készített agyagtálakban fogják felszolgálni a fatüzelésű tűzhelyen készült ételeket.

A pop-up éttermet London belvárosában nyitják meg, és várhatóan csak a nyári hónapokban üzemel majd. A vendégek egy külön nekik kialakított öltözőben tehetik le a ruháikat és az elektronikai eszközeiket. A szégyenlősek száméra egy külön termet is kialakítanak, ahol ruhában is lehet majd étkezni.

Ön szerint jól lenne, ha Budapesten is nyitnának egy ilyen éttermet? (A Liszt Ferenc téri felhozatalt nézve simán elférne.) Véleményüket kommentben várjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik