Közélet

Megint felkerültünk egy toplistára, de ennek csak a kocsmárosok és a partiszervezők örülhetnek

Na, vajon mi jut eszébe egy külföldinek Budapestről? A Duna, a pezsgő kortárs kulturális élet vagy a gasztronómia? Á, dehogy!

Sajnos nagyon úgy fest, hogy a külföldiek többsége nem az eklektikus építészetre, a remek éttermekre és gyorskajáldákra vagy a Budapesti Fesztiválzenekar méltán népszerű (bár Tarlós István főpolgármester által kevésbé favorizált) koncertjeire gondol, ha Budapestről kérdezik. De még csak nem is a matyóbabákra, a cigányzenére vagy a világhírű kürtőskalácsra.

Hanem a beerbikeozásra, az olcsó piára és a Liszt Ferenc téri Hootersre.

Korábban már mi is dühöngtünk egy sort amiatt, hogy a magyar fővárost a legénybúcsúk és a guruló hordók metropoliszaként tartják számon a világban, de erről most már „papírunk” is van.

A The Everyday Man című népszerű brit bachelorsite szerdán tette közzé legújabb toplistáját, amelyben a „legjobb külföldi legénybúcsúztató városokat” rangsorolták.

Prága, Riga, Bukarest és Krakkó mellett Budapest is felkerült a listára.

A cikk szerzője szerint azért érdemes idelátogatni, mert a romkocsmákban brit mércével mérve nevetségesen olcsó beseggelni.

Na jó az igazság kedvéért hozzá kell tennünk, hogy a gyógyfürdőket is megemlíti, mint olyan helyeket, ahol „ahol napközben jólesik a lazítás a meleg vízben”, este pedig „medencés nightklubokká változnak”.

A teljes listát itt olvashatja. Már ha van kedve péntek délután ilyesmivel frusztrálni magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik