Közélet

Ponyvabontással tiltakoznak a civilek a Liget-projekt ellen

A hétfői Ligetmentő Pikniken jelképesen újranyitják a Kertem kocsmát, és palackba rejtett üzeneteket visznek a Fidesz-székházhoz.

A Legyen a Liget a kertem Facebook-csoport ma délután 2 órára Ligetmentő Szezonnyitó Pikniket szervez a Liget-Projekt miatt bezárt Kertem kocsma elé. A civilek a ponyvával letakart szórakozóhely jelképes „újranyitásával” szeretnének tiltakozni a város legnagyobb közparkjánakátépítése ellen.

A piknik után Lendvay utcába vonulnak, hogy palackokba zárt üzeneteket helyezzenek el a Fidesz székháza előtt. „Igyunk meg egy italt, aztán a kiürült palackokba tegyük bele utolsó üzeneteinket és vigyük a Fidesz székházhoz! Ha ők eltakarták előlünk a Kertem sörözőt egy ponyvával – hogy ne lássuk, miként pusztítanak el bent mindent – mi is takarjuk el őket a palackjainkkal!”- írták az esemény Facebook-oldalán.

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy legyen óvatos, mert a ponyva megrongálását és a köztéri alkoholfogyasztást a törvény bünteti. „Egyikünknél-másikunknál lesz sör, és ezzel kockáztatunk. :-) Ez nem jelenti azt, hogy ti hozzatok, pusztán annyit állítunk, hogy nálunk lesz. Mert kicsit szomorkás a hangulatunk (máma)” – írták.

A demonstráció részletes programját itt olvashatod.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik