Közélet

Idén is tízezreket várnak az I Bike Budapestre

Az idén április 23-án tartják a nagy budapesti bringás felvonulást. Tavaly rekordszámú bringás ment el, az idén még több résztvevőre számítanak a szervezők.

Tavaly több mint tízezer kerékpáros vett részt a legendás budapesti Critical Mass örökébe lépő I Bike Budapest felvonuláson. A szervezők idén is megrendezik a „bringás örömünnepet”, és mindenkit arra kérnek, hogy kapja elő a drótszamarát, és vegyen részt a felvonuláson.

Az idei I Bike Budapestet április 23-án tartják. A szervezők még a tavalyinál is több résztvevőre számítanak, ezért úgy jelölték ki az útvonalat, hogy a lehető legkevésbé zavarják a közlekedőket.

A gyülekező délután 3 órakor lesz a Közraktár utcában. A bringások a Pesti alsó rakparton végighaladva a Dráva utcánál fordulnak majd rá a Dózsa György útra, ahonnan az Andrássy út, a Kiskörút és a Ferenc körút érintésével a Petőfi hídon hajtanak át Budára.

Az útvonalnak üzenetértéke van: míg az Andrássy út és a Kiskörút a kerékpáros aktivisták kitartó erőfeszítéseinek köszönhetően már évek óta jól bringázható, az Üllői úton és a Nagykörúton sajnos továbbra sem festették fel a közlekedést biztonságosabbá tevő biciklisávokat.

A Petőfi hídról lekanyarodva előbb a Budai alsó rakparton, majd az Attila úton végigtekerve fordulnak majd rá a kerekesek az Alagútra és a Lánchídra. Innen egy gyors Parlament-kerülés után a Margit-szigetre tekernek, ahol a hagyományoknak megfelelően természetesen ezúttal is egy nagy közös bringaemeléssel zárul a menet.

A felvonulásról további információkat az I Bike Budapest Facebook-oldalán találsz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik