Közélet

Nyugi, idén se maradunk giccses time-lapse videók nélkül

A zsáner kiirthatatlan, legalább olyan stabil rajongótábora van, mint Oravecz Nórának vagy Paulo Coelhónak.

Még két hónap sem telt el az évből, de máris itt van a legújabb „fantasztikus time-lapse videó”, amely ezúttal egy kissé elcsépelt, de vitathatatlanul poétikus témával, a játszi égbolt szeszélyes változásaival foglalkozik.

A Vice kreatív játszótere, a The Creators Project értesülései szerint Chris Pitchard Los Angelesben és Chicagóban dolgozó fotós, filmkészítő több mint öt évet szánt a Skylight című háromperces film elkészítésére, amelyhez a világ negyvenkét különböző helyén készített fényképeket: köztük Los Angelesben, Chicagóban, New Yorkban, a Colorado-fennsíkon, a Death Valleyben, és a kaliforniai Ancient Bristlecone Pine Forest nemzeti parkban.

„Az Amerika erdeiben, hegyormain és kietlen sivatagaiban készült lélegzetelállító panorámafotókat a világ legforgalmasabb városaiban készült felvételek ellenpontozzák. A Skylight-ban megvan minden, ami egy legendás time-laps természetfilmhez kell: csillagpettyes égboltok, szemkápráztató naplementék, nagyszerű képek a Tejútról és persze az elmaradhatatlan pirkadatok és alkonyatok” – írta a Vice lelkes újságírója.

Igaza van, Pitchard kisfilmjében valóban minden megvan ahhoz, hogy pillanatok alatt túlhájpolt vírusvideó legyen belőle az interneten. Épp csak az eredetiség hiányzik a túlfényelt-túlszűrőzött képek mögül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik