Közélet

„Nem mindegy, hogy vaj vagy margarin”

Összefogtak Budapest legjobb újhullámos cukrászdái, hogy megmutassák, mitől lesz igazán finom egy édesség. Indul a Budapest Cake-túra.

Budapesten az édesség sokáig egyet jelentett a franciakrémessel, a lúdlábbal, a dobostortával és a gesztenyepürével. Hozzászoktunk a súlyos vajkrémekhez, az olcsó lekvárokhoz és a tortabevonóval készült süteményekhez: ezért is olyan jó hír, hogy az elmúlt években több minőségi alapanyagokkal és fantáziadús, egyedi receptekkel dolgozó „újhullámos cukrászda” is nyílt Budapesten. Köztük a Képíró utcai Dynamobake, ami nem csak sütiző, hanem kávézó és kerékpárkölcsönző is egyben.

„Évekig dolgoztam idegenvezetőként. Amikor elhatároztam, hogy megnyitom a saját bringakölcsönzőmet és cukrászdámat, olyan helyet képzeltem el, ahol dél-európai mintára édes reggeliket szolgálunk fel a betérő budapestiek és turisták számára” – magyarázta Borogdai Bea, a Dynamobake tulajdonosa. Bea hisz abban, hogy csak azok a vendéglátóhelyek tehetnek igazán hangulatossá, élhetővé és népszerűvé egy várost, amelyeket olyan emberek visznek, akik a saját elképzeléseiket valósítják meg, és  a minőség terén nem kötnek kompromisszumokat. „A jó alapanyagok nagyon fontosak, egyáltalán nem mindegy, hogy vaj vagy margarin van-e egy süteményben” – hangsúlyozta.

Bea, aki egy cukrásziskolát is elvégzett azért, hogy a lehető legfinomabb, minden szempontból kifogástalanul elkészített desszerteket kínálhassa a vendégeinek, küldetésének érzi a gasztrokultúra népszerűsítését. Ezért is döntött úgy, hogy barátnőjével, Leopold Erika bloggerrel közösen megszervezi a Budapest Cake-túrát (BCT): egy városi sétát, amelynek során az érdeklődök körbejárhatják Budapest legizgalmasabb, valóban minőségi finomságokat kínáló cukrászdáit.

Az akcióhoz a Dynamobake mellett a Chez Dodo macaron manufaktúra, az Édesem, az Édes Sári, az ÉdességLabor és a Solymárról Óbudára költözött Zazzi is csatlakozott. Azoknak, akik szeretnék végigkóstolni a kínálatukat, nem kell mást tenniük, mint ellátogatni az akcióban résztvevő helyek valamelyikébe, kérni egy BCT-bérletet, és rendelni egy süteményt. Az édesség mellé egy pecsétet is kapnak, és ha mind a hatot összegyűjtötték, visszamehetnek a kedvenc cukrászdájukba, ahol vendégül látják őket egy desszertre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik