Közélet

Rászorulóknak gyűjtenek a legjobb magyar írók

A PIM nemzetközi fesztiváljának témája idén az irodalom és a gasztronómia kapcsolata lesz. A résztvevő írók és költők a Heti Betevő civil ételosztó szervezet munkáját is támogatják.

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) az idén nyolcadik alkalommal rendezi meg nemzetközi irodalmi és társművészeti fesztiválját, a Transzfer Budapest Fesztivált. A Konyha-nyelv alcímmel szervezett, október 15-18-ig tartó rendezvénysorozaton magyar és európai írók, költők beszélgetnek, vitatkoznak az irodalom és a gasztronómia kapcsolatáról. Köztük Dragomán György, Forgács Attila, György Péter, Karafiáth Orsolya, Ugron Zsolna, Parti Nagy Lajos és Szabó T. Anna. A programokat gasztronómiai rendezvények, séták és filmvetítések is színesítik.

A nyitónap estéjén „Végy tíz deka irodalmat” címmel árverést tartanak, amelyen Bodor Ádám, Both Gabi, Darvasi László, Dragomán György, Egressy Zoltán, Esterházy Péter, Grecsó Krisztián, Lackfi János, Nádas Péter, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Spiró György, Szabó T. Anna, Tompa Andrea, Tóth Krisztina, Ugron Zsolna, Várady Szabolcs, Varró Dániel és Závada Pál receptjeire licitálhatnak a résztvevők. A bevételt a Heti Betevő civil ételosztó szervezetnek ajánlották fel a szervezők.

Csak úgy, mint azt az összeget, ami Péterfy Gergely „hétnyelvenbeszélő marhapörköltjének” pénteki kóstoltatásából, illetve a PIM szombati, főzéssel és fényfestéssel körített felolvasóestjének jegyeladásaiból folyik be; utóbbin Cserna-Szabó András, Darida Benedek és Szálinger Balázs lesznek a bográcsozó szakácsok.

A magyar írók szellemi táplálékkal is szolgálnak a rászorulóknak. Vasárnap a Heti Betevő Klauzál téri ételosztásán Grecsó Krisztián, Háy János és Kollár-Klemencz László is felolvas majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik