Közélet

Dub FX: Sosem kínáltak lemezszerződést

Október 9-én az Akvárium klubban lép fel Benjamin Stanford – vagy, ahogy a legtöbben ismerik, Dub FX. Az ausztrál zenésszel idén júliusban, a velencei EFOTT kapcsán készítettünk interjút.  

Jövő pénteken az Erzsébet téri Akvárium klub NagyHall-jában lép fel Benjamin Stanford, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Dub FX. A koncertről a Budapest.24.hu is beszámol majd. Addig is fogadjátok szeretettel ezt az interjút, amit még az idei EFOTT kapcsán készítettünk a világszerte ismert hip-hop zenésszel.

„Egy idő után elegem lett abból, hogy csak jammelgetek ezekben a bandákban, de nem tudok igazán kibontakozni. Ezért úgy döntöttem, inkább utazgatok egy kicsit Európában. Félig olasz vagyok, az édesanyám Olaszországban is él, vannak gyökereim az öreg kontinensen. Gyerekkoromban minden évben meglátogattam őt, sőt, kilenc-tízéves koromban egy darabig vele is éltem. Beszélek olaszul, tanultam is ott. Még Ausztráliában láttam valakit, aki loop stationt használt. Azt mondtam, »Ez az, én is ezt akarom csinálni! «; szóval vettem egy loop stationt meg egy Olaszországba szóló repülőjegyet, és elindultam. Gondoltam, bassza meg, itt hagyom ezt a kócerájt, lelépek és körbeutazom Európát. Az első állomás Olaszország lesz, hiszen ott lakik a mamám: odamegyek, összeszedem magam, aztán veszek egy furgont és indulás. Kicsit utcazenélgettem Olaszországban, aztán átmentem Manchesterbe” – mondta a zenész, aki többek között arról is mesélt nekünk, hogy miért költözött Európába, hogyan építette fel a karrierjét és hogy hisz-e istenben.

A teljes interjút a 24.hu-n olvashatjátok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik