Közélet

Nagy buli volt az első Bike ’N’ Nite-on

A BBM első érzékenyítő partiján több mint 110 000 forint gyűlt össze a rászorulók támogatására. Az októberi bulin DJ Palotai és DJ Ludmilla is ott lesz.

A Budapest Bike Maffia (BBM) szeptember 19-én rendezte az első Bike ’N’ Nite partit az V. kerületi Paulay Ede utcában lévő AnKERT-ben. A bringás ételosztásairól és szimpatikus vagányságáról ismert civil szervezet időről-időre előrukkol egy-egy új és meglepő ötlettel: nemrég például hajléktalan emberekkel piknikeztek Budapest-szerte. Ezúttal sem adták alább; ezentúl minden hónap harmadik szombatján megtartják délutántól hajnalig tartó programsorozatukat, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a rászorulók támogatásának fontosságára, és vonzóvá tegye az önkéntes szociális munkát a különféle társadalmi rétegek tagjai számára.

„Célunk, hogy olyan embereket – elsősorban fiatalokat – is megnyerjünk magunknak, akik eddig nem vettek részt a segítő szervezetek munkájában – mondta a Budapest.24.hu-nak nyilatkozva Havasi Zoltán, a BBM alapítója. – Szerencsére elmondhatom, hogy az első Bike ’N’ Nite remekül sikerült, sokan eljöttek az AnKERT-be.”

A BBM már délutántól izgalmas és egyben tartalmas programokkal is várta az érdeklődőket. „A délutáni közös főzésen húsos ragu készült krumplival – mondta Havasi. – A főétel mellé a Food Angels Hungary-nek köszönhetően rétes és kenyér is jutott, amit csomagolás után közösen szállítottunk ki a hajléktalan embereknek.”

A főzés után kocsmakvíz következett, majd levetítették Kresalek Dávid Riporter drótszamáron című dokumentumfilmjét. Aztán jött a hajnalig tartó buli. „Crez szettje után este 11-kor kezdett az ASAN kollektíva, akik láthatóan remekül érezték magukat, és óriási partit toltak. Az esti buli becsületkasszás alapon működött, tehát mindenki annyi támogatói összeget adott amennyit gondolt. Végül valamivel több mint 50 000 forint gyűlt össze – mesélte Havasi. – Az AnKERT vállalta, hogy kifizeti a DJ-k 60 000 forintos fellépti díját. Az ASAN rendben meg is kapta a pénzt – amit aztán egy nemes gesztussal feljánlott nekünk. Így az estét végül több mint 110 00 forinttal zártuk, amiből a Vitamin B-t (a BBM rendszeres csütörtöki ételosztása, a szerk.) és a többi közös főzésünket finanszírozzuk majd.”

A következő Bike ‘N’ Nite-ot október 17-én rendezik. Az este sztárfellépői DJ Palotai és DJ Ludmilla lesznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik