Közélet

Színházak éjszakája: a lépcsőházakban és a padlásokon is lesznek előadások

Az idei rendezvénysorozaton huszonöt színház várja a látogatókat hatvanegy helyszínen.

Szombaton negyedszer rendezik meg a Máté Gábor, a Katona József színház igazgatójának ötletéből született Színházak éjszakáját. Az egész estés rendezvénysorozaton huszonöt társulat várja a látogatókat hatvanegy helyszínen. A szervezők azt remélik, hogy a változatos és sokszínű programok olyanokat is becsábíthatnak a színházakba és játszóhelyekre, akik egyébként nem látogatják az előadásokat. A látogatók a kulisszák mögé is beleshetnek majd.

A Színházak Éjszakája programjában az idén többek között a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, a Dumaszínház, a Játékszín, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Kolibri, a Madách Színház, a Magyar Állami Operaház, a Nemzeti Színház, az Örkény István Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpada, a Thalia, az Újszínház és a Vígszínház programjain vehetnek részt az érdeklődők. Az alternatív színjátszás legjobbjainak előadásait az Átrium Film-Színházban, a Jurányi Inkubátorházban, a MU Színházban, a Szkéné Színházban és a Trafóban nézhetik majd meg. Komáromi György, a Színházak éjszakája projektvezetője elmondta, hogy eredetileg a Budapest Bábszínház is részt vett volna a programban, de az augusztus közepi nagy vihar komoly károkat okozott az épületben.

Az idei rendezvénysorozat egyik különlegessége, hogy nem csak a színpadokon, hanem az előcsarnokokban, a próbatermekben, a lépcsőházakban és a padlásokon is tartanak előadásokat.

A több száz előadás és rendezvény az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is egyetlen karszalaggal végigjárható.
A részletes programot itt olvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik