Közélet

A Budapest.24.hu kedvenc helyei: Hivatal kávézó

A Hivatal kávézót pár éve nyitotta meg öt barát a Madách Imre úton, és pillanatok alatt a város egyik kedvenc helyévé vált. Nem véletlenül.

Valamikor a boldog békeidőkben, amikor még átjárható volt a Gozsdu-udvar és nem tettek minden sarokra kockásabroszos kisasztalokat a borbárosok meg a fair trade kávésok, öt, a pesti éjszakában edződött jó barát úgy döntött, nyitnak egy kávézót a Madách Imre úton. Ez lett a Hivatal. Akkoriban még az echte partiarcoké volt a hetedik kerület, és a Kazinczy utcai Wichmann-ba, a Klauzál téri Ellátóba, a Sarkba, a Mumusba meg egy-két Király utcai kocsmába járt az, aki a zsidónegyedben akart szórakozni.

Az elmúlt években nagyot változott a város, de a Hivatal maradt az, aminek indult: egy kicsi, barátságos és nagyon hangulatos hely, ahova mindig érdemes benézni egy kis beszélgetésre, barátkozásra, iszogatásra. Nappal kávézó, este pedig igazi pesti kocsma, ahol a tulajdonosok maguk szolgálják ki a vendégeket – mégpedig nem akármilyen profizmussal, nem véletlen, hogy hamar a környék kedvenc helyévé és sokunk törzshelyévé vált.

Fotó: Dávid Imre
Fotó: Dávid Imre

Az öt barát közül négy, Pék Attila, Kelemen András, Krajnyik András és Schanz Viktor azóta is rendszeresen beáll a pult mögé. Alapítótársuk, Kerekes Csaba ugyan időközben kiszállt a közös vállalkozásból – de a város ezzel is csak nyert: ő viszi a Kálvin téri Fecskét, és tavaly a város egyik legjobb hamburgerezőjét, a Semmi Extrát is megnyitotta a tizenegyedik kerületben.

A Hivatal előtti tér tavasztól késő őszig minden este megtelik mulatni vágyó vendégekkel; akinek a pult előtti asztaloknál, a galérián vagy a teraszon nem jut hely, a lépcsőkön és a környező padokon kortyolgatják a sörüket. A hely sikerének titka a tulajok kedvessége, a mintaszerű kiszolgálás és az egyedi hangulat mellett valószínűleg a széles választékban keresendő. Az apró kávézóban meglepően sokféle ital kapható: jók a boraik, a fröccsük, a turmixaik, remek csapolt sört mérnek, a rumválasztékuk pedig még az ebben a tekintetben évek óta verhetetlen Kisdiófa utcai Kisüzemével is vetekszik. (Utóbbi szintén a város legjobb helyei közé tartozik, terveink szerint bővebben is foglalkozunk majd vele – a szerk).

Fotó: Dávid Imre
Fotó: Dávid Imre

Kávéban is erősek: a hivatalos srácok pár éve saját nagykereskedést nyitottak, ők hozzák be a tiszta arabicából készült Cofesa márkát. Árulnak vasalt szendvicseket és kiváló házi süteményeket is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik