Közélet

Mi folyik a Széll Kálmán téren? Mármint szó szerint

Kollégánk és olvasóink szerint is hetek óta folyik valami a kerékpárút melletti támfalból a Széll Kálmán téren. Levelet írtunk a Budapesti Közlekedési Központnak, hogy megtudjuk, mi az és miért nem áll el.

Bő három hónapja, hogy hivatalosan is átadták a Széll Kálmán teret, azonban hiba csúszott a gépezetbe: az egyik betonfal mögül ugyanis most már elég régóta szivárog a víz. Ez most még csak kellemetlen (kerülgetni kell, illetve találgatni, hogy mi okozhatja), télen viszont veszélyes lesz, ha a járdára vagy a kerékpárútra fagy. Az esetet a Járókelő oldalán is jelentették (egyszer szeptember 20-án, akkor még áttetsző volt, majd 24-én, amikor már sárgás-zöldes színre váltott a folyadék).

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

A BKK-tól megtudtuk, hogy

a vízfolyás eredetének azonosítását szakembereik megkezdték, azonban a forrásának megtalálását nehezíti, hogy a víz csak időszakosan jelenik meg – megoldás pedig csak akkor születhet, ha megtalálják az eredetet. A vízfolyás egyébként közvetlen veszélyt nem jelent, a burkolatok rendeltetésszerű használatát sem akadályozza.

Megkértük a céget, hogy jelezzék nekünk, ha sikerrel járnak. Amint válaszolnak, megírjuk majd, mi okozta a folyást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik