Közélet

Áll a bál a tanyafejlesztésre szánt pénzből felújított Hold utcai piac miatt

Őstermelőktől származó magyar élelmiszerek helyett homárt és banánt árulnak az V. kerületi piacon. A párt szerint fennáll a gyanúja, hogy költségvetési csalás történt.

Sallay R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője kedden jelentette be, hogy pártja költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett a Hold utcai vásárcsarnok felújításával kapcsolatban.

A politikus emlékeztetett, hogy a belvárosi piac több mint 220 millió forintos támogatást kapott a tanyafejlesztést szolgáló forrásból. Szerinte ebből „egy félig kihasznált őstermelői pult (őstermelő nélkül) és számos luxusétterem fogadja a piacra látogatókat”.

Sallay a Facebook-oldalán több, a Hold utcai piacon készült fényképet is megosztott, amelyeken többek között élő homár, norvég lazacfilé és drága tengeri halak láthatók a pultokban.

Azt hiszem nem szükséges kommentálni a mellékelt képeket, amelyek a nemzeti források tanyasi emberek segítésére, őstermelők és magyar kistermelők érdekében 226 milliónyi közpénz felhasználását illusztrálják

– írta bejegyzésében.

Az V. kerületi önkormányzat három cége pályázatában azt ígérte, hogy 164 falut és 166 tanyagazdaságot kapcsol be a piacra, ahol összesen 300 féle tanyasi termék lesz kapható.

A politikus az LMP honlapján megjelent közleményében azt írta, szerinte Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter összejátszott Rogán Antal korábbi V. kerületi polgármesterrel, hiszen az elejétől kezdve nem rendeltetésszerűen használták fel a támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik