Közélet

Pokoli állapotban van az Erzsébet tér

A pázsitból alig maradt valami, a pár éve felújított tér nagy részét az óriáskerék felállításához használt munkagépek foglalják el. Vitézy Dávid szerint senki sem törődik a karbantartással.

Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezetője és Tarlós István kedvenc nemezise elkeseredett hangú Facebook-bejegyzésben fakadt ki a nemrég felújított Erzsébet téren uralkodó, áldatlan állapotok miatt.

A néhány éve felújított Erzsébet tér – nulla karbantartás, kipusztult fű, por és a tér másik felén óriáskeréképítő betonkeverők. Megdöbbentő, hogy a város közepén nem zavar ez senkit

– írta a közösségi oldalon.

Vitézy posztjára Szabó József, a budapesti parkok karbantartásáért felelős Főkert vezérigazgatója is reagált. Mint kifejtette, a park nem bírja „a hatalmas terheltséget, taposást, rongálást”. Szerinte a legnagyobb gondot az okozza, hogy „a környező szórakozóhelyek miatt éjjel-nappal túlterhelt a gyep.”

Fotó: Flickr/eigi
A Főkert vezetője szerint túl sokan használják a parkot. De hát nem arra való? (Fotó: Flickr/eigi)

Szabó szerint a park állapotáról nem ő vagy a kollégái tehetnek.

Az öntözés lehetetlen, mert kirúgják, éjjelente ellopják a fűben ücsörögést, fetrengést csak akadályozó szórófejeket, csepegtetőcsöveket

– panaszkodott a főkertész. A szakember úgy tudja, hogy a városházi és kerületi illetékesek „funkcióváltással” és a „kitelepülő tömegrendezvények korlátozásával” orvosolnák a helyzetet.

Fotó: Flickr/Hung(a)ry Hanson
Gigavurstly magyar módra (Fotó: Flickr/Hung(a)ry Hanson)

Hogy mit ért funkcióváltás alatt, azt sajnos nem részletezte, de ahogy a Sziget Eye felállításával kapcsolatos munkálatokat nézzük, még az sem kizárt, hogy Tarlósék angolparkot akarnak létesíteni a népszerű közpark helyén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik