Közélet

Pénteken nyit Jamie Oliver étterme a Várban

A magyar Jamie's Italian ugyan olcsóbb lesz, mint a lánc angliai tagjai, de azért elég mélyen zsebbe kell majd nyúlnia annak, aki a Naked Chefnél akar vacsorázni.

Ahogy arról annak idején a 24.hu is beszámolt, tavaly szeptemberben derült ki, hogy Jamie Oliver, a világ kedvenc teleséfje éttermet nyit Budapesten. A brit szakács, akinek nevét a BBC-nél futó főzőműsorainak köszönhetően az egész világ ismeri, az elmúlt években igen sikeres és sokrétű gasztrovállalkozást épített fel. A tévéműsorok mellett több könyvet is kiadott, és számos éttermet nyitott Nagy-Britanniában, Oroszországban, illetve Törökországban.

A budapesti Jamie’s Italiant Zsiday Zoltán Roy, a Spíler és az ÉS tulaja fogja megnyitni a budai Várban, a volt Hadik étterem helyén. Méghozzá pénteken.

„Május 20-tól mindenkit várunk sok szeretettel! Aznap már elérhető lesz az online foglalási rendszerünk és az étlappal bővített weboldalunk is!” – írták az étterem Facebook-oldalán.

A Jamie Oliver-lánc éttermeinek nagyon szigorú minőségbiztosítási feltételeknek kell megfelelniük. A belső tereket a cég saját designerei tervezik; a szakácsok csak a sztárséf receptjei alapján, GMO-mentes alapanyagokból dolgozhatnak; a konyhán kamerát szerelnek fel, hogy valamennyi tányért ellenőrizhessék, mielőtt a vendégek elé kerül.

Zsiday korábban a Szeretlek Magyarországnak nyilatkozva azt mondta, hogy a budapesti étterem sokkal olcsóbb lesz, mint például a lánc angliai tagjai, de mivel igen magas elvárásoknak kell megfelelniük, és minőségi technológiákkal, illetve alapanyagokkal dolgoznak, azért megkérik majd az ételek árát. „Minőségi olasz bistro árak jönnek ki. De azért nem fine dining” – érzékeltette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik