Közélet

Már a héten betilthatják az Ubert

Az Országgyűlés kedden vagy szerdán tárgyalhatja a fejlesztési miniszter módosító javaslatát.

Az Országgyűlés kedden és szerdán ülésezik, a tervek szerint az Uber betiltásáról is szó lesz. A képviselők Seszták Miklós fejlesztési miniszter módosító javaslatáról tárgyalhatnak majd. A javaslat már a parlament honlapjára is felkerült – ha elfogadják, a hatóságok blokkolhatják a szolgáltatáshoz való hozzáférést.

A módosítás lehetővé tenné, hogy fővárosi és megyei kormányhivatalok elrendeljék az olyan internetes tartalmak blokkolását, „amely közvetlen hozzáférést biztosít a jogellenes diszpécser-szolgáltatáshoz vagy közvetlenül népszerűsíti a jogellenes diszpécser-szolgáltatást”.

Akit mégis uberezésen kapnak, könnyen elvesztheti a jogosítványát, egy másik, korábban bejelentett törvénymódosítás szerint ugyanis az illegálisan fuvarozó sofőrök kilenc büntetőpontot kapnának.

Az Uber ellen hónapok óta forgalomlassító demonstrációkkal tiltakoznak a budapesti taxisofőrök. Többek között ez az oka annak is, hogy a kormány be akarja tiltani a budapestiek körében rendkívül népszerű fuvarmegosztót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik