Közélet

Budapest a világ street food-mekkája lett

A Condé Nast Traveller szerint Szingapúr, Bangkok, Isztambul, Barcelona és Prága mellett Budapesten mérik a legjobb gyorskaját.

A világ egyik legjelentősebb turisztikai és gasztronómiai magazinja, az amerikai Condé Nast Traveller nemrég adta ki a világ legjobb street food ételeit kínáló városainak toplistáját.

Budapest az előkelő nyolcadik helyen végzett: a magyar fővárost csak olyan, a globális konyhakultúra szempontjából kiemelkedően fontos helyek tudták maguk mögé utasítani, mint Szingapúr, Bangkok, Tokió, Isztambul vagy Barcelona.

Jó hír, hogy Közép- és Kelet-Európában csak Prága előzött meg minket – gyaníthatón azért, mert a tengerentúli turisták körében még mindig jóval ismertebb, mint Budapest.

Párizs, München, Sydney, Róma és London viszont mögöttünk végzett a tizenötös listán.

A Codé Nast Traveller kritikusai két helyet külön is kiemeltek a pesti street food-lelőhelyek közül: a Fővám téri Központi Vásárcsarnokot (amit mifelénk a normális emberek korosztálytól függően csak Nagycsarnokként vagy Tolbuhinként emlegetnek), amelyet „az evés és vásárlás 19. századi óriáskatedrálisaként” emlegetnek, ahol „klasszikus magyar gyorskajákat” kóstolhatnak meg az éhes utazók; és a Kazinczy utcai Karavánt, ahol „a pad thaitól a sajtos-tejfölös lángosig” minden kapható.

Ricsinél, a Dob utcában nyilván nem jártak, különben azt sem felejtették volna ki a felsorolásból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik