Közélet

Magyar hobbifotós képein pörög a fél internet

Egyed Viktor a sződligeti és a bokodi tóról készített varázslatosan szép felvételeket.

Mervai Márk Budapest fényeit megörökítő sorozata után újabb magyar fotós fényképeivel vannak tele a külföldi weboldalak. Egyed Viktor a sződligeti és a bokodi tóról készített egészen elképesztően szép fotográfiákat, amelyekre a Colossal szerkesztői is felfigyeltek.

Sződligeti horgásztó (Fotó: Egyed viktor)
Sződligeti horgásztó (Fotó: Egyed Viktor)

A civilben logisztikai szakemberként dolgozó komáromi fiatalember néhány évvel ezelőtt kezdett komolyabban foglalkozni a fotózással. „Nyolc éve, a gyerekem születésekor vettem az első fényképezőgépemet, de úgy igazán csak négy évvel ezelőtt vált az életem részévé a fotózás” – mondta a Budapest.24.hu-nak nyilatkozva.

Sződligeti horgásztó (Fotó: Egyed viktor)
Sződligeti horgásztó (Fotó: Egyed Viktor)

Viktor kedvenc Pentax K5-ösével felszerelkezve járja be a számára kedves vagy érdekes helyeket: fotózott már többek között Budapesten, Tatán, a Balatonnál, Prágában, a szlovák Tátrában és a Balti-tenger partján is. „Bokod a kedvenc helyeim közé tartozik. Egy horgász ismerősöm tanácsolta, hogy mindenképpen nézzem meg, mert csodálatos tavak vannak a környéken. Azóta már többször is jártam ott” – mesélte.

Bokodi tó (Fotó: Egyed Viktor)
Bokodi tó (Fotó: Egyed Viktor)

A Szlovákiában élő fotós rendszeresen jár Magyarországra. Mint mondja, bár alig másfél órányira lakik Budapesttől, mégis kvázi turistaként jön ide. „Ez lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat is meglássak, amiket a helyiek már nem vesznek észre” – fejtegette.

Bokodi tó (Fotó: Egyed Viktor)
Bokodi tó (Fotó: Egyed Viktor)

Viktort nagyon meglepte, mennyire népszerűek lettek a sződligeti horgásztóról készült fotói az interneten. „Még mindig a hatása alatt vagyok – mondta. – Nagyon örültem annak, hogy ennyi embernek tetszettek a képeim.”

A további fotókért kattintson ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik