Közélet

A sör helyett a Főzdefeszt csúszik

Rossz hír a sörivóknak: a várható rossz idő miatt egy héttel elhalasztották a Főzdefesztet. A helyszín is változott.

A Főzdefeszt+Street Food Market szervezői az esemény Facebook-oldalán jelentették be, hogy a hétvégére jósolt monszunszerű esők miatt egy héttel elhalasztották a rendezvényt. A válogatott gyorskajákkal és sörkorcsolyákkal körített „kézműves sörfesztivált” szeptember 4-6-a helyett 11-13-a között rendezik meg Budapesten. A helyszín is változott: az Olof Palme sétány helyett a Felvonulási tér Hősök tere felőli végében, az ARC-kiállítás tőszomszédságában várják az öblös torkú érdeklődőket.

A szervezők krédója szerint céljuk az, hogy „megtörjük a nagyüzemi sör hegemóniáját, és elérhetővé tegyük a jó magyar kézműves sört”. A Budapest.24.hu szerkesztői a maguk részéről egy emberként támogatják ezt a nemes célkitűzést, bár egyes tamáskodók szerint a fesztiválozásnál talán üdvösebb lenne, ha a sörfőzők és a forgalmazók mérsékelnék némileg a kisszériás sörök árát, és az sem ártana, ha nem ragasztanák rá minden kisközértben porosodó sörösüvegre a „kézműves” címkét.

De félre a fanyalgással. Terveink szerint mi is kilátogatunk majd a jövő hét pénteken kezdődő fesztiválra – persze csak azért, hogy színes képekkel gazdagon illusztrált nagyriport keretében számolhassunk be kedves olvasóinknak arról, hogy hol tart ma a magyar kézműves sör- és perecipar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik